Aineisto-ohjeet

Autamme yrityksiä menestymään

Printtiaineisto

Valmis aineisto

Pyydämme toimittamaan valmiit aineistot PDF-tiedostomuodossa, käyttäen PDF/X-1a:2001 (ISO 15930) asetuksia. Älä suojaa PDF-tiedostoa salasanoilla, salaus estää tiedoston tulostamisen. PDF sisältää kaikki ilmoitukseen kuuluvat elementit: tekstit, kuvat, grafiikat ja fontit. Vältä pientä pistekokoa negateksteissä monivärisen pohjan päällä tai monivärisissä teksteissä. Suosittelemme lihavoitua tekstityyppiä. Fontit: PostScript-fontit pitää sisällyttää (Embed) PDF-tiedostoon > tekstit jätetään konvertoimatta, jotta teksti on tarkkaa myös näköislehdessä. TrueType-fonttia ei saa käyttää. Muut käytetyt fontit pitää vektoroida ja konvertoida poluiksi. 

Väriprofiili

Kaikki värit ja kuvat tulee olla CMYK-väritilassa. Käytämme painamisessa seuraavaa väriprofiilia: ISOcoated_v2_300_eci.icc. Voit ladata väriprofiilin täältä


Älä jätä PDF-tiedostoon spottivärejä. Nämä voivat varsinkin läpinäkyvyysefektien kanssa aiheuttaa grafiikka-elementtien toistumisen painossa ei-toivotulla tavalla. Tarkista elementtien osalta, että overprint- eli päällepainatusasetukset ovat oikein. Mikäli overprint-asetus on päällä, esim. valkoiset elementit häviävät lopullisessa tulostuksessa. Voit tarkistaa värit PDF-tiedostosta Adobe Acrobatin Output Preview -työkalulla. Varmista, että RGB-työnkulussa värit vastaavat haluttua lopputulosta CMYK -väriprofiilia simuloitaessa. Musta teksti PDF-tiedostossa CMYK-väreissä, K=100 % ja CMY=0 %. 

Leikkausvara

Kaikkien painotuotteen formaattiin asti ulottuvien kohteiden on jatkuttava 3 mm reunan yli, jotta taittamisen, sitomisen, leikkaamisen tms. siirtojen tuloksena ei paljastuisi valkoista pintaa. Tärkeätä on, että leikkausvara huomioidaan jo lisäelementtien valmistelun ja kuvien asemoinnin aikana, sillä muuten jotain oleellista saattaa leikkautua pois. Leikkausvaran vaatimuksen on voimassa myös sivun reunoille ulottuvien mainosten osalta, lisäksi on huomioitava, että sivulla olevat tärkeät elementit olisivat sivun reunoilta vähintään 3 mm etäisyydellä. Erityisen hyvin ilmaisevat jälkikäsittelyssä tapahtuneen pienimmänkin virheen sivun reunan suhteen rinnakkain kulkevat viivat.

Valmiin aineiston toimitus

Toimita valmis ilmoitusaineisto sähköpostin liitteenä (aineiston oltava alle 10 Mb) tai latauslinkin kautta osoitteeseen: aineisto@a-press.fi


Valmistettava aineisto

Voimme tarvittaessa auttaa ilmoitusaineiston valmistuksessa. Voimme myös suunnitella ilmoituksen alusta loppuu valmiista materiaalista.

Valmistettavaksi aineistoksi katsotaan kaikki muut paitsi sellaisenaan julkaisukelpoiset, painovalmiit PDF-tiedostot. Myös PDF-tiedostot, johon tulee muutoksia tai korjauksia, on valmistettava aineisto.

Tarvitsetko tyylikkään ilmoituksen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

View Details
Sold Out